انتخاب بین رنگ اکریلیک و رنگ روغن یکی از دغدغه های اساسی هنرمندان برای شروع کار هنری می باشد.
دانستن تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ روغن به شما کمک می کند تا رنگی را انتخاب کنید که بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد.
در این مقاله به 6 تفاوت اساسی بین رنگ اکریلیک و رنگ روغن می پردازیم.
۱.تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ روغن در زمان خشک شدن
رنگ های اکریلیک به دلیل پایه آبی که دارند، بسیار سریع تر خشک می شوند. این ویژگی یکی از دلایل محبوبیت رنگ های اکریلیک در میان هنرمندان می باشد. با این حال کوتاه بودن زمان خشک شدن رنگ اکریلیک به هنرمند آزادی عمل کمتری برای ترکیب کردن رنگ ها می دهد.
اگر به دنبال اجرای سبک های انتزاعی و یا اجرای نقاشی های سریع هستید، این رنگ گزینه مناسبی برای شما می باشد، چرا که می توانید لایه های رنگی را بدون انتظار طولانی روی هم اجرا کنید.
رنگ های روغن به دلیل ماهیت روغنی، زمان خشک شدن طولانی تری دارند. این ویژگی به هنرمند اجازه می دهد تا برای مدت طولانی تری رنگ ها را مخلوط کرده و جزییات دقیق تری ایجاد کند.
اگر به سبک های کلاسیک و اجرای جزییات علاقه مند هستید، رنگ روغن گزینه ایده آلی برای شماست.
۲.بافت و ضخامت رنگ
رنگ اکریلیک بر پایه آب می باشد و همین امر سبب می شود که بافتی روان داشته باشد. برای ضخامت و قوام بخشیدن به رنگ های اکریلیک باید از مدیوم های مخصوص رنگ اکریلیک استفاده نمایید که در وبسایت پاسارگاد آرت و در بخش مکمل رنگ اکریلیک موجود هستند.
رنگ های روغن دارای ماهیت روغنی هستند که این ویژگی یه بافت آن ها قوام خاصی می بخشد که برای ایجاد ضخامت ها و برجستگی ها مناسب هستند.
۳.پایداری و ماندگاری
تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ روغن از لحاظ دوام و ماندگاری نیز حائز اهمیت می باشد.
رنگ اکریلیک به دلیل ترکیبات مقاومی که دارد نسبت به تغییرات دمایی و رطوبت مقاوم است.
نقاشی رنگ روغن با گذر زمان و قرار گرفتن در معرض تغییرات دمایی و رطوبت دچار زردی و ترک خوردگی می شود. بنابراین نگه داری از نقاشی رنگ اکریلیک آسان تر می باشد.
در مقاله 8 نکته طلایی مراقبت از نقاشی رنگ روغن و افزایش طول عمر آن اطلاعات مفیدی در زمینه شرایط نگه داری و مراقبت از آثار رنگ روغن کسب خواهید کرد.
۴.تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ روغن در آماده سازی و تمیزکاری
رنگ اکریلیک به آسانی با آب ترکیب و شسته می شود و به حلال شیمیایی خاصی نیاز ندارد. این ویژگی رنگ اکریلیک را برای استفاده خانگی و هنرمندانی که به تمیزکاری آسان علاقه دارند، ایده آل می سازد.
رنگ روغن به دلیل ماهیت روغنی برای آماده سازی و تمیزکاری به حلال ها و مکمل های مخصوص رنگ روغن مانند؛ تربانتین، تینر، روغن بزرک و… نیاز دارد.
بوی قوی این حلال ها برای برخی آزاردهنده است، بنابراین برای کار با رنگ روغن به فضای مناسب با تهویه خوب نیاز است، در نتیجه ممکن است برای استفاده در محیط های خانگی چالش برانگیز باشد.
۵. جلوه نهایی و درخشندگی
رنگ روغن به طور طبیعی براق تر و درخشان تر از رنگ اکریلیک است. این براقیت جلوه ای فاخر به اثر هنری می بخشد و برای سبک های سنتی و کلاسیک بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، همین امر سبب می شود تا آثار رنگ روغن در نمایشگاه ها و گالری ها جلوه بصری بیش تری داشته باشد.
۶. تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ روغن در هزینه ها
رنگ روغن برای شستشو و آماده سازی نیاز به حلال های مخصوص دارد در حالی که رنگ اکریلیک به آسانی به آب ترکیب و شسته می شود. بنابراین رنگ روغن نسبت به رنگ اکریلیک نیازمند صرف هزینه بیش تری می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به موارد عنوان شده، هنرمند می بایست با در نظر گرفتن سبک، زمان، تجهیزات لازم، بودجه و شرایط محیطی نسبت به انتخاب رنگ مورد نظر خود اقدام نماید.